vineri, 28 decembrie 2012

Partea 2: Cum sa-ti stabliesti si sa indeplinesti obiectivele - pas cu pas

Sper ca ati trecut cu bine peste sarbatori si ca nu ati avut probleme cu mancarea. Daca da, iesiti la alergat prin parc pentru cateva zile (acum cat mai e timp frumos) si vedeti ce bine va veti simti...

Asadar sa revin la subiectul acestei postari, Cum sa-ti stabilesti si mai ales cum sa indeplinesti telurile, pas cu pas - partea a 2-a.  Chiar daca aici ma refer in special la cum faci bani din programele de afiliere, aceste informatii te pot ajuta in orice domeniu al vietii tale: personal, familial si chiar profesional.

Urmatorul punct este:

5. Identifica informatiile si abilitatile pe care le ai si care te pot ajuta in atingerea obiectivelor tale.

Mai ales trebuie sa identifici acea/acele abilitate/abilitati pe care trebuie sa o/le dezvolti pentru a ajunge in top in domeniul tau.

Important de stiut: << Cea mai slaba (mai putin dezvoltata) abilitate a ta iti fixeaza (stabileste) nivelul banilor pe care ii castigi si nivelul succesului tau. De aceea poti face progrese uimitoare daca te focusezi pe dezvoltarea acelei abilitati.>>

Raspunde-ti la aceste intrebari:

- Care sunt acele abilitati care, din moment ce dunt dezvoltate, ar avea cel mai mare impact asupra vietii tale?
- Ce abilitate dezvoltata in mod constant, te-ar putea ajuta sa ai succes in indeplinirea scopului tau, anume de a castiga bani online prin intermediul afilierii?

6. Identifica acele persoane la care poti sa apelezi pentru a-ti indeplini telurile.

Fa o lista cu fiecare persoana din viata ta care te-ar putea ajuta in indeplinirea obiectivului tau. Incepe cu familia, prietenii, colegii, seful tau, subordonatii tai, etc. Indentifica partenerii cu care trebuie sa lucrezi, clientii pe care trebuie sa-i multumeasca produsul tau.

In cazul de fata ar trebui sa-ti indrepti atentia spre persoane care catiga bani din online, care au experienta in programele de afiliere.
Iar pentru a avea clienti multumiti (adica vizitatori multumiti care sa apese pe link-ul tau de afiliat) trebuie sa scrii advertoriale foarte bune, originale, carora trebuie sa le faci promovare.

Dupa ce ai identificat persoanele care te pot ajuta intreaba-te: "Cum recompensez ajutorul acestor persoane?" Gandeste-te ca pentru a primi ceva trebuie ca mai intai sa daruiesti tu! Trebuie sa fie o situatie win-win, castig-castig pentru ambii parteneri.

Pentru a atinge obiective mari va trebui sa ai o retea mare de oameni care te sprijina. O persoana potrivita, la timpul potrivit poate face cu adevarat diferenta in viata ta.

7. Fa o lista cu tot ce va trebui sa faci pentru a-ti atinge obiectivul. 

Combina obstacolele care iti stau in cale (vezi aici) cu abilitatile pe care trebuie sa le dezvolti si cu persoanele cu care trebuie sa colaborezi. Noteaza fiecare pas la care te gandesti ca ar putea sa te ajute sa-ti indeplinesti obiectivele. Lista ramane deschisa. De fiecare data cand iti vine in minte un nou pas trece-l pe lista.

In momentul in care incepi sa-ti faci lista cu toate lucrurile pe care trebuie sa le faci vei vedea ca nu mai pare asa de greu sa-ti indeplinesti un obiectiv. "O calatorie de o mie de mile incepe cu un singur pas" - Lao Tzu

8. Organizeaza-ti lista intr-un plan prin prioritizarea pasilor de la pct-ul 7.

Organizarea pasilor trebuie sa tina cont de 2 aspecte:

Temporal - ce faci prima data si ce urmeaza dupa, si dupa... si dupa...etc?
Prioritar - ce este mai important si ce este mai putin important?

Regula 80/20 se aplica si aici: 80% din rezultatele tale vor veni de la 20% din activitatile tale.
Regula mai spune ca primele 20% din timpul tau pe care ti-l petreci cu planificare obiectivelor valoreaza 80% din timpul si efortul de care ai nevoie pentru a-ti indeplini obiectivele.

Planificarea este foarte importanta.

9. Fa un plan. Organizeaza lista intr-o serie de pasi, de la inceput pana la sfarsit.

Atunci cand ai un tel si un plan probabilitatea de realizare va creste de 10 ori, adica cu 1000%


  • Planuieste fiecare zi, saptamana si luna in avans.
  • Planuieste fiecare luna la inceputul lunii.
  • Planuieste fiecare saptamana in week-endul anterior (eu fac asta duminica de dinaintea saptamanii)
  • Planuieste fiecare zi cu o seara inainte.


Atunci cand ai un plan vei fi mai atent si vei intra mai in detaliul activitatilor si cu cat vei face asta cu atat timpul de care ei nevoie pentru a-ti indeplini sarcina va fi mult mai scurt.

Regula spune ca fiecare minut pe care il petreci cu intocmirea planului iti salveaza 10 minute din executarea planului. Adica vei obtine un randament de 1000% din timpul investit in planificarea activitatilor.

***

Pentru moment ma opresc aici. Inca nu te apuca sa-ti faci planul pentru ca mai urmeaza si partea a 3-a care va fi si ultima. Pana atunci poti sa recapitulezi:


1. Decide exact ceea ce vrei sa obtii.
2. Noteaza-ti obiectivele.
3. Stabileste un termen limita.
4. Identifica obstacolele care iti stau in calea indeplinirii obiectivelor.
5. Identifica informatiile si abilitatile pe care le ai si care te pot ajuta in atingerea obiectivelor tale.
6. Identifica acele persoane la care poti sa apelezi pentru a-ti indeplini telurile.
7. Fa o lista cu tot ce va trebui sa faci pentru a-ti atinge obiectivul.
8. Organizeaza-ti lista intr-un plan prin prioritizarea pasilor.
9. Fa un plan. Organizeaza lista intr-o serie de pasi, de la inceput pana la sfarsit.

Asadar ne auzim la anul! Adica saptamana viitoare :)

Pana atunci: La multi ani si un an nou mai bun pe toate planurile: personal, familial, profesional!

Niciun comentariu: