duminică, 6 ianuarie 2013

Partea 3: Cum sa-ti stabliesti si sa indeplinesti obiectivele - pas cu pas

La multi ani 2013! Sa aveti un an plin de reusite pe toate planurile. Tot ce va propuneti sa vi se indeplineasca. Si ca sa va ajut in indeplinirea telurilor, va scriu chiar acum, la inceputul anului, ultima parte a articolului Cum sa-ti stabilesti si mai ales cum sa indeplinesti telurile, pas cu pas.

Chiar daca aici ma refer in special la cum faci bani din programele de afiliere, aceste informatii te pot ajuta in orice domeniu al vietii tale.

Ramasesem data trecuta la punctul nr. 10:

10. Ordoneaza sarcinile zilnice in functie de prioritate. Desi am scris la punctul 7 despre acest aspect nu am spus cum faci priortizarea.

Ia lista cu sarcinile din acea zi si intreaba-te: Daca as putea face doar un singur lucru de pe lista mea, care este cel mai important pentru realizarea scopului meu? Dupa ce hotarasti care este, pune cifra 1 langa acea sarcina.

Apoi intreaba-te: Daca as putea face doar o alta sarcina, care ar fi cea care duce la indeplinirea scopului meu? Cand te hotarasti, pune cifra 2 langa acea sarcina. Continua sa te intrebi la fel pana iti prioritizezi primele 7 sarcini din ziua respectiva.

Un alt tip de intrebare : Daca ar trebui sa fac un singru lucru toata ziua, care este cel care contribuie cel mai mult la indeplinirea obiectivelor mele?

11. Dezvolta-ti obiceiuri bune si impuneti auto-disciplina.

Dupa ce ai hotarat care este cea mai importanta sarcina pe ziua respectiva, concentreaza-te asupra ei pana ce este finalizata 100%. Abia apoi treci la a 2-a de pe lista.

Abilitatea ta de a selecta si ordona cele mai importante sarcini si apoi de a lucra fara a fi sustras de la munca ta, iti va dubla si chiar tripla productivitatea. Si in acest fel vei ajunge sa castigi de cateva ori mai multi bani fata de alte persoane care nu sunt organizate.

12. Practica vizulizarea telurilor.

Chiar daca poate parea din alt film, incearca sa creezi imagini vii, interesante, pline de emotii ale obiectivelor tale ca si cum acestea ar fi deja indeplinite. Vizualizeaza telul ca si cum este deja indeplinit si imagineaza-ti ca te bucuri de indeplinirea lui.

In cazul in care scopul tau este sa iti cumperi o masina, imagineaza-te conducand deja acea masina, imagineaza-ti ce sentiment ai atunci cand te afli la volanul masinii dorite. Daca vrei sa mergi in vacanta, imagineaza-te deja in locul in care vrei sa mergi.

Stii de ce trebuie sa faci aceste lucruri? Pentru ca o imagine mentala combinata cu o emotie puternica are un impact remarcabil asupra subconstientului. Pentru mai multe detalii despre acest subiect urmareste filmul "The Secret" (cauta pe google).

Ca o concluzie la aceste trei articole: decide exact ce vrei sa obtii, scrie pe o agenda telurile, fa un plan, lucreaza la acel plan in fiecare zi. Daca vei face acest lucru in fiecare zi, in cca 3 saptamani acesta va deveni un obicei. Si cand vei face aceasta, vei ajunge sa realizezi mult mai mult in cateva luni decat fac alti oameni in fiecare an.

Asadar sa recapitulam:


1. Decide exact ceea ce vrei sa obtii.
2. Noteaza-ti obiectivele.
3. Stabileste un termen limita.
4. Identifica obstacolele care iti stau in calea indeplinirii obiectivelor.
5. Identifica informatiile si abilitatile pe care le ai si care te pot ajuta in atingerea obiectivelor tale.
6. Identifica acele persoane la care poti sa apelezi pentru a-ti indeplini telurile.
7. Fa o lista cu tot ce va trebui sa faci pentru a-ti atinge obiectivul.
8. Organizeaza-ti lista intr-un plan prin prioritizarea pasilor.
9. Fa un plan. Organizeaza lista intr-o serie de pasi, de la inceput pana la sfarsit.
10. Ordoneaza sarcinile zilnice in functie de prioritate.
11. Dezvolta-ti obiceiuri bune si impuneti auto-disciplina.
12. Practica vizulizarea telurilor.


Mult succes!

Niciun comentariu: