luni, 15 martie 2010

Instrument gratuit pentru afiliere.

Asa cum ti-am promis, azi iti voi arata cum poti folosi unealta gratuita pentru a gasi cea mai buna nisa de piata. Ea este AdWords Keyword Tool, si o poti gasi aici:

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Este creata de Google pentru a-i ajuta pe cei care folosesc AdWords-ul sa gaseasca „cuvintele cheie” Aceste cuvinte ne intereseaza si pe noi, pentru ca ele ne vor spune ce piata are cautare si care este competitia pe acea piata. Il recomand pentru ca este printre putinele unelte gratuite care ofera informatii si pentru limba romana.

Cum se foloseste?
a) iti alegi tara si limba pentru care vrei sa faci cautarile;
b) introduci cuvintele cheie in formularul special si apesi pe butonul „Obtineti idei de cuvinte cheie”;
c) softul iti afiseaza rezultatele. Cum le interpretezi? Specialistii spun ca o nisa de piata este buna daca numarul de cautari pentru un anumit „cuvant cheie” este de cel putin 100 de ori pe zi, 3000 pe luna iar competitia trebuie sa fie de la medie in jos, conform graficului de la Google.

Am pus aici o imagine ca sa iti dai seama mai bine!
(clic dreapta pe poza si apoi alege sa deschizi link-ul intr-o pagina noua)



Atentie! Nu iti pot garanta (nici Google nu o face) ca prin utilizarea acestui instrument vei avea rezultatele dorite.

Mai sunt si alte unelte gratuite sau contra cost, dar sunt bune in special pentru nise de piata in limba engleza. Dintre ele amintesc pe GTrends de la Wordtracker. Wordtracker este un serviciu de generare a „cuvintelor cheie”, oferit contra cost. Pune însă la dispoziţie şi o unelata gratuita de sugestii, GTrends, pe care o poti gasi aici:

http://freekeywords.wordtracker.com/gtrends/

Sa gasesti o piata buna nu este un proces usor, dar nici imposibil.

Un sfat: incearca sa gasesti ceva care sa iti placa si tie. Ar trebui sa pleci de la un hobby de-al tau, si sa cauti pana gasesti cea mai buna nisa de piata.
Daca gasesti cea mai buna nisa, succesul in afacere vine mult mai repede si mai usor

Succes si fii pe faza ca vor mai urma si alte articole legate de afiliere!

2 comentarii:

alexica73 spunea...

Foarte util articolul.multumesc.

Anonim spunea...

INTRA IN LUMEA POKERULUI ONLINE! Ai sansa sa joci cu 150$ oferiti gratis in sali de poker ca PARTYPOKER,FULLTILT,WILLIAM HILL,888POKERfara sa risti nici un ban tot ceea ce trebuie sa faci e sa te inscrii aicihttp://preview.tinyurl.com/pokerista si sa rezolvi un chestionar de 20 de intrebari care au raspunsurile in acelasi site.Nu este nici o pacaleala!Tot ce poti pierde sunt cateva minute din timpul tau!Asa ca mult noroc la mese!