luni, 22 martie 2010

Afiliere. Pasul doi: Cauta un program de afiliere profitabil

Dupa ce ai citi data trecuta cum sa treci cu bine de primul pas in afiliere, gasirea nisei de piata, trebuie sa mergi la urmatoru pas, cautarea celui mai profitabil program de afiliere care are legatura cu nisa de piata in care vei intra.

Urmatoarele criterii sunt foarte importante pentru gasirea unui program de afiliere:

- Gaseste un produs care are vanzari mari. In acest fel iti va fi si tie usor sa il recomanzi.

- Asigura-te ca firma isi plateste afiliatii. Cauta un forum sau o comunitate pentru a intalni persoanele care sunt deja afiliati la programul respectiv. Afla opiniile lor despre produs si despre compania din spatele produsului.

- Asigura-te ca poti primi platile de la ei. Unele companii platesc prin cecuri, altele prin Paypal, prin transfer bancar, sau prin transfer de bani gen Western Union. Deschide-ti un cont bancar special pentru asta, inscrie-te la Paypal, etc. Nu promova un produs daca nu poti incasa plata pentru promovare!

- Nu trebuie sa platesti ca sa te inregistrezi ca afiliat. Sunt foarte multe companii care ofera inscrierea gratuita. Iar daca tu esti la inceput de drum ai putea incerca tot ce este „free”.

- Nu te obosi pentru comisioane mici. Daca o firma plateste un comision de sub 10% pentru vanzarea unui produs nici nu ar trebui sa „te dai jos din pat” decat daca pretul de vanzare este de peste 200 de euro. In mod normal pentru vanzarea de produse comisionul ar trebui sa fie de la cel putin 20% in sus. Insa altfel se pune problema daca e vorba de plata pentru aducerea de vizitatori sau pentru completarea unui formular, etc. Aici comisioanele sunt sub 10% dar rata de convertibilitate este foarte mare, in jur de 15-20%, fata de 1-3% pentru vanzarea de produse.

- Si poate cel mai important aspect, nu te inscrie la mai multe programe in acelasi timp. Incepe cu un singur program de afiliere, cel mai bun pe care il gasesti, si fa totul pentru a pune pe picioare afacerea. Vei munci destul de mult la inceput, asa ca daca incepi cu mai multe programe in acelasi timp risti sa te „pierzi” si sa nu pornesti asa cum trebuie. Abia dupa ce ai vazut ca merge bine prima activitate poti incepe sa cauti alta nisa de piata, alt program de afiliere si asa mai departe.

In articolul urmator iti voi arata ce trebuie sa faci pentru a gasi cel mai bun program de afiliere.

Un comentariu:

Andreea spunea...

"Detii un site/ blog activ? Castiga bani cu Rentrop si Straton prin Programul de Marketing afiliat! Care sunt beneficiile tale?
- Pentru fiecare produs comandat din site-ul tau, castigi 10% din valoarea sa!
- La primii 200 RON pe care ii castigi, primesti un bonus de 100 RON.
- Excelenta produselor noastre iti garanteaza succesul! Pentru ca am fost, suntem si vom fi Numarul 1 pe piata produselor de Afaceri, Management, Contabilitate, Fiscalitate, Legislatia muncii.
- Promovezi ce produse consideri tu ca iti vor aduce mai multi bani.
- Cost 0: promovezi un produs existent, pentru care nu ai cheltuit nimic. In plus, inscrierea in sistemul de afiliere este gratuita!
- In contul tau, urmaresti oricand in timp real evolutia vizualizarilor, a clicurilor si a comenzilor venite pe site-ul/site-urile tale! Astfel, poti optimiza in permanenta relatia dintre continutul site-ului tau si reclama selectata, pentru a vinde cat mai bine si pentru a incasa cat mai multi bani la sfarsit de luna!
Spune “Da” unei afaceri Simple si unui partener de Incredere! Spune “Da” Castigului tau! Inscrie-te gratuit in http://www.affiliate.rs.ro"