vineri, 12 martie 2010

Afilierea. Primul pas: Alege nisa de piata.

Este foarte simplu sa incepi o afacere online in domeniul afilierii. Intr-o singura zi poti sa ai site-ul gata facut si pus pe net. Dar eu nu iti recomand sa te grabesti! De ce? Pentru ca trebuie sa iti alegi, cu grija, nisa in care vei activa. Nisa este o piata care este interesata de ceva anume, ceva specific.

De exemplu: „pescuitul” este o piata destul de mare, dar „pescuitul guvizilor” este o nisa de piata. La fel si „unelte pentru pescuit la copca”. „Bani” este iarasi o piata mare. Insa „bani din afaceri online” este o nisa de piata. Cred ca ai inteles ideea!

Cred ca acum te intrebi care este cea mai profitabila nisa de piata! Nu?
Cea mai profitabila nisa de piata este… nu exista „cea mai profitabila”. Fiecare nisa este profitabila. Daca sunt oameni care castiga bani in acea piata, poti castiga si tu!

Dar exista o problema: COMPETITIA! Cat de mare este competitia pe acea nisa de piata?

Sa gasesti o nisa de piata in care exista cerere este relativ usor. Dar „smecheria” este sa gasesti o nisa de piata cu cerere mare dar cu foarte putina competitie! Asta e adevarata incercare!

Analizeaza cu atentie multe nise de piata. Trebuie sa faci asta inainte de a incepe altceva. Inainte de a-ti crea site-ul, inainte de a-ti cumpara domeniul chiar si inainte de a da un nume site-ului tau.

Daca gasesti o nisa de piata cu cerere ridicata si cu putini competitori inseamna ca ai gasit o adevarata comoara. Imagineaza-ti ca mai mult de 1000 de oameni cauta un anumit produs si nu este nimeni sa il ofere. Singura lor optiune ar fi sa cumpere de la tine. Ai monopoliza piata! Cred ca e visul oricarui afacerist!

Dar cum gasesti o astfel de piata?

Exista o unealta care te poate ajuta!

In articolul urmator iti voi arata care este aceasta unelta si iti voi explica cum o poti folosi pentru a gasi cea mai buna nisa de piata.

Niciun comentariu: