marți, 30 martie 2010

Cum gasesti cel mai bun program de afiliere

Ti-am ramas dator de data trecuta cu expunerea metodelor prin care poti sa gasesti cel mai bun program de afiliere. Pentru asta te poti folosi de urmatoarele doua metode:

1. Intra pe „Google” si cauta termenul nisei alese de tine urmat de cuvantul „afiliere”, sau, daca topica o cere, pui cuvantul „afiliere” inainte de termenul nisei tale. De exemplu eu am dat cautare dupa termenii „hosting afiliere” si mi-au aparut 10 site-uri din 10 care ofera un program de afiliere pentru hosting.

2. Cauta un director de programe de afiliere. Exista portaluri pentru afiliere, un loc in care comerciantii isi inscriu programele lor de afiliere astfel incat oamenii sa vada oferta lor si sa adere la ea. Analizeaza cu atentie fiecare program in parte si alege cel mai bun program care se potriveste nisei tale.

Pentru piata straina iti recomand PayDotCom. De ce? Pentru ca este gratuit sa te inscrii, sunt foarte multi comercianti care platesc comisioane mari, daca ai vreun produs il poti vinde prin intermediul lor si pentru multe alte avantaje

Pentru piata din Romania iti recomand afiliere.com sau 2parale.ro sau daca nu, cauta pe google urmatorii termeni: „director programe afiliere” sau „programe afiliere”

Mai sunt multe alte directoare cu programe de afiliere. Google te poate ajuta in gasirea lor!

Sa alegi un program de afiliere bun este esential. Ca afiliat treaba ta este sa trimiti prospecti pe pagina comerciantului. Daca alegi un program de afiliere gresit, care nu are legatura cu nisa, prospectii nu vor cumpara nimic si nici site-ul tau nu-l vor mai vizita.

Uite niste sfaturi utile despre cum sa faci analiza unui program de afiliere:

- Intra pe alexa.com/ si incearca sa vezi ce trafic are programul ales. Cu cat e mai mare cu atat mai bine! Inseamna ca este cerinta pentru el.

- Instaleaza Google Toolbar in browser-ul tau si vezi page rank-ul site-ului comerciantului. Cu cat e mai mare cu atat e mai mare calitatea site-lui. Dar daca are un page rank mic nu inseamna ca produsul este rau!

- Cauta forum-uri in care se vorbeste despre produs. Daca gasesti mai multe persoane care au scris despre produs si care l-au folosit inseamna ca este un produs cautat.

- Uita-te dupa marturii de la oameni care au cumparat deja produsul. De obicei le gasesti pe pagina de vanzare. Daca poti gasi si datele lor de contact incearca sa iei legatura cu ei si sa ii intrebi despre produs.

- Daca comerciantul nu ofera informatii complete despre ei, despre datele de contact, nu le promovati produsele. S-ar putea sa fie o frauda.

- Verifica da produsul are garantie, daca se returneaza banii si daca se ofera asistenta. Promoveaza prospectilor tai cele mai bune oferte. Un produs care nu are cel putin aceste 3 caracteristici nu este un produs bun de promovat!

- Nu ezita sa contactezi comerciantul sa ii adresezi orice intrebare sau nelemurire.

- Si un ultim sfat: cumpara produsul si testeaza-l chiar tu! Asa vei fi sigur ca promovezi un produs de calitate. Daca poti, dovedeste prospectilor tai ca ai cumparat produsul pozandu-te cu produsul cumparat. In acest fel prospectii tai vor avea incredere deplina in tine.

In articolul urmator vei putea citi ceva foarte important: cum sa iti protejezi link-ul de afiliat.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Reteau de afiliere romaneasca Piata Digitala http://www.piatadigitala.ro

Pe linga ofertele diversificate ofera afiliatilor program Referrer si Loialitate.
Poti cistiga 2% lunar din ventitul fiecarui afiliate pe care l-ai recomandat retelei de afiliere.